Prerada limova

Kontrola kvalitete limova

Kratki opis mjerenja:

Deformiranje limova je dio industrije bez koje ne bi bilo naših „limenih ljubimaca“. Cijela autoindustrija temelji se na tome. Tako smo u ovom primjeru za kontrolu procesa deformiranja limova i praćenja stabilnosti svakog koraka, kao i optimiranja alata, koristili GOM 3D optički mjerni sustav ATOS. Uz odstupanja stvarnog komada od teoretskog CAD modela po kompletnoj površini, u mogućnosti smo kontrolirati i karakteristike kao što su „spring back“ efekt, te definirati liniju odreza – Trimming. Nove funkcionalnosti omogućuju nam i praćenje zakrivljenosti limova duž cijelog područja deformiranja – „character lines“ kao i praćenje „flush&gap“ karakteristika.

Jednostavno razumijevanje rezultata, umjesto dugih nepreglednih tablica, omogućuje nam brzo određivanje korektivnih faktora (odrez, sila, podmazivanje, itd.) kako bi proizvod bio u zahtijevanim tolerancijama.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.
Postavke kolačića