Umjetnost i arhitektura

Trodimenzionalna digitalizacija  visoke kvalitete pomoću optičkih mjernih sustava ATOS i TRITOP predstavlja vjernu kompjutorsku kopiju skulpture ili arhitektonskog objekta u određenom trenutku. Omogućava detaljno arhiviranje, različite analize i računarske prezentacije, praćenje eventualnih promjena oblika i nastajanja oštećenja tijekom vremena. Također olakšava izradu vjernih kopija skulpture ili optimalnih ležišta za njen transport.

Mjerni sustavi ATOS i TRITOP posebno su prikladni za trodimenzionalnu digitalizaciju skulptura i arheoloških nalaza poput iznimno vrijednog antičkog kipa Apoksiomen izronjenog kod otoka Lošinja,, arhitektonskih objekata i drugih velikih i osjetljivih objekata kompliciranog oblika bez obzira na njihove dimenzije i karakteristike površine. Prijenosni optički sustavi omogućuju jednostavno i precizno beskontaktno mjerenje i snimanje na terenu pa se koriste za dokumentiranje, digitalizaciju, 3D modeliranje i reprodukciju u projektima zaštite i obnove spomenika kulture kao što je bila restauracija šibenske katedrale uvrštene u UNESCOV popis svjetskog kulturnog nasljeđa.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.
Postavke kolačića