GOM softver 2018

Dostupan je GOM Softver 2018 koji nudi mnoge nove funkcije i radne postupke specifične za pojedine aplikacije.

Digitalna montaža

Pojedinačni dijelovi mogu se jednostavno virtualno sastaviti. Čak i izmjerene mreže od dva dijela mogu se međusobno poklopiti pomoću različitih opcija. To omogućuje i kontrolu odnosa između dijelova, a ne samo kontrolu pojedinačnih komponenti. Na temelju mjerenja pojedinačnih dijelova moguće je predvidjeti ili rekonstruirati stvarnu montažu. Primjerice, može se precizno provjeriti zračnost i izmjeriti dimenzije istezanja pojedinih dijelova te spriječiti kolizije.

Inspekcija automobilskih karoserija

GOM Softver 2018 nudi optimiziran postupak za robogrametriju kako bi se karoserije automobila mjerile još brže, preciznije i s manje sredstava.Zahvaljujući novim mjerenim principima, sada možete analizirati vijke i štiftove bez adaptera. Uz standardizirane evaluacije, GOM nudi mjerne principe koje možete individualno prilagoditi svojim mjeriteljskim zadacima. To olakšava prenošenje analize s jedne točke na druge točke na istom ili drugom dijelu.

Pametna inspekcija

GD&T kontrola dijela ili sklopova navedene u tehničkom crtežu mogu se izravno odabrati u GOM Softveru 2018 zahvaljujući optimiziranom tijeku rada. Softver automatski prepoznaje geometrijske elemente i slobodno oblikovane površine, i u skladu s tim, GD&T kontrola se može direktno primijeniti. Funkcionalni aspekti, poput paralelnosti, ravnosti i položaja u lokalnom koordinatnom sustavu, mogu se pregledati brže i jednostavnije. Rezultati se mogu prikazati u mapi boja.

Izbor dodatnih softverskih značajki za 3D mjeriteljstvo:

Proširena stvarnost: Nova metoda prikaza omogućuje prikazivanje rezultata izravno na stvarnom objektu korištenjem tableta s integriranom kamerom ili drugim mobilnim uređajima s vanjskom web-kamerom, primjerice, tijekom audita.

Interaktivni način prezentacije: Novo, jednostavno korisničko sučelje omogućuje međusobne interakcije, kao što je 3D rotiranje elemenata i konfiguriranje legendi, dok stranice izvješća ostaju nepromijenjene i time zaštićene.

Prošireni uvoz CT podataka: Čak i ako su podaci veći od memorije računala, mogu se uvesti u GOM softver 2018, a zatim poligonizirani.

Otvorena razmjena podataka: Osim postojećih mogućnosti uvoza i izvoza, spoj CAD dijelova, poligoniziranih mreža kroz više stanja sada se mogu izvoziti, primjerice, kao G3D ili STL datoteke.

Kalibracija mjerne postave tijekom automatskog mjerenja: Pomoću nove funkcije, CAD podaci mjernih objekata i, ako je potrebno, sustava učvršćenja, mogu se točno postaviti na temelju stvarnih podataka tako da je mjerna postava kalibrirana za projekt.

Provjera ljevačkih kutova: Provjera ljevačkih kutova proširuje raspon do sada dostupnih funkcija inspekcije. Pomoću tih funkcija mogu se identificirati površine koje bi mogle uzrokovati probleme tijekom uklanjanja alata, na primjer, u procesima lijevanja.

Proširena analiza oštećenja površine bez CAD podataka: U GOM softveru 2018 može se stvoriti procijenjena referentna površina kako bi se jasnije razlikovali oštećenja od stvarnog oblika objekta.

Optimizacija za zrakoplovnu industriju: Nove oznake odstupanja i optimizirani tijek rada za profile s različitim područjima tolerancije posebno su pogodni za provjeru oblika i položaja aerodinamičkih površina.

Procjena kvalitete fotogrametrije: Na temelju preciznog izračunavanja pojedinačnih referentnih točaka u 3D prikazu, moguće je, pogotovo za stručne analize, izvući zaključke o kvaliteti cjelokupnog mjerenja.

Naknadna obrada poligonalne mreža: Uz mogućnost prethodnog ispravljanja pogrešaka, sada se pogreške i nedosljednosti zbog trokuta sa suprotnim normalama lako mogu ispraviti.

Više informacija

Video tutoriali i dokumenti sa svim novim značajkama GOM Softvera 2018 dostupni su na What’s New GOM Software 2018.

Na forumu What’s New GOM Software 2018, možete izravno davati povratne informacije o novim funkcijama. Na taj način možete razgovarati i razmjenjivati iskustva s programerima softvera i drugim korisnicima.

Uz to, možete pogledati i videozapise na YouTube kanalu.

License Update

GOM Software 2018 zahtijeva novu licencu. Da biste ažurirali dongle licencu s GOM Software 2017 na novi GOM Software 2018, upotrijebite dijaloški izbornik “Dongle License information” u GOM Maintenance Tool ili Dongle Update to GOM Software 2018 web formu.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.
Postavke kolačića